11 Nov. Vaske tips :)

 

Hei har fått lov å dele noen vaske tips her 🙂

Du har kanskje opplevd at ullplaggene er litt ru og harde i strikken? Ved å vaske det på riktig måte, vil det kunne bli myk igjen. Ifølge Klepp er mykhet i ull først og fremt avhengig av tykkelsen på fibrene, noe vi ikke kan gjøre noe med. Garnet blir i tillegg stresset av de ulike mekaniske behandlingene det er med på, som spinning, nøsting og strikking. 

– Ved vask vil slike spenninger løses, og garnet faller og oppleves mykere. Har garnet rester av tilsetningsstoffer eller rester av ullfettet fra sauen, vil det bli mykere ved at dette vaskes ut, forklarer Klepp.

Ved å vaske strikkeplagget først, vil vi også kunne få det i den fasongen vi ønsker. Når plagget er gjennomfuktet, kan ull strekkes ut. Dette gjøres rett etter det har blitt sentrifugert. Slik vil det få en permanent og ny fasong. Dette gjøres ved å strekke det i den retningen du ønsker større størrelse. Det er viktig å trekke jevnt og hardt og selvfølgelig få med hele bredden av plagget. Hvor hardt du skal trekke avhenger så klart av hvor tykt og robust plagget er, og hvor mange centimeter du ønsker å øke det med.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg