25 Nov Kari Traa

PULSVANTER

Augusta (Norwegian pattern):

Pinne nr: 3,5 (Jeg strikker stramt, strikker du løst bør du kanskje gå ned i pinnestørrelse.
Legg opp 50 masker.

Begynn med ca 2 cm ribbestrikk: 1r, 1vr

1.omg: 2 vr, * ta av en maske, 2r, dra masken du tok av over de to strikkede maskene, 2vr* Repeter fra * til * til du har 3 masker igjen. Avslutt med å ta av en maske, 2r, dra masken du tok av over de to strikkede maskene.
2.omg: 2 vr * 1r, kast, 1r, 2vr* Repteter fra * til * til du har 3 masker igjen. Avslutt med 1r,kast,1r
3.omg: 2 vr * 3r, 2vr* repeter hele veien rundt til du har 3 masker igjen. Avslutt med 3r.
4.omg: Samme som omg. 3

(Omgang 1-4 utgjør én rapport.)

Strikk til du synes den er passe lang på håndleddet. Ca 16 rapporter for å få en god lengde på vanten. Sett så 10m over på tråd til tommel, og legg opp 10 nye masker. Strikk videre på selve votten, ca. 6 rapporter. Fell av. (Her kan du også avslutte med ribbestrikk 1r, 1vr)
Sett de 10m til tommelen over på pinne, og plukk opp 10 masker til tommel jevnt rundt tommelhullet. Tilsammen 20 masker. Strikk 3 rapporter med mønster. Fell av.

Man trenger ikke tenke på høyre- og venstre tommel på disse vantene, for mønsteret er likt hele veien rundt så det utgjør ingen forskjell.
Jeg har brukt denne oppskrifta på Viking superwash, Rubin og Sandnes Alpakka med svært gode resultater. Med Viking og Rubingarn går det med ca. 100g. Sandnes Alpakka er mye drøyere, og her ser det ut til at det holder med rundt 75g, altså 1,5 

25 Nov Del 9

Dette tok sin tid,  var på dans med vesle jenta mi i går da mønsteret kom, og en liten kar på 1 år Thor 💕sov på garn rommet da mormor kom for å strikke del 9. Så det måtte bli jobb på morgen kvisten i dag 🐑 her går det fortsatt på rester